Diensten

De enige diensten die ik te bieden heb is inspiratie door middel van de galerijen met afbeeldingen, kennis door middel van de tutorials en misschien wat verlichting door de artikelen. En er zijn ook wat gratis downloads zoals 3D modellen, Windows wallpapers etc.

 

Klik hier om naar de downloads te gaan.

Klik hier om naar de tutorials te gaan.

 

alle
nieuwe afbeeldingen
nieuwe animaties
nieuwe artikelen
nieuwe tutorials

Destruction

Nieuwe animatie

Rubik's cube auto solver

Nieuwe animatie

Voorbereiden voor snijden 1

Nieuwe tutorial

Illustration_14

2 nieuwe afbeeldingen

Illustration_13

11 nieuwe afbeeldingen

Transport_04

18 nieuwe afbeeldingen

People_15

25 nieuwe afbeeldingen

People_16

25 nieuwe afbeeldingen

Transport_03

25 nieuwe afbeeldingen

Illustration_12

25 nieuwe afbeeldingen

Short Visit

Nieuwe animatie

Curiosity...

Nieuwe animatie

Gratis Windows Software

Nieuw Artikel

Over

 

Wie ben ik?

Ik ben René de Koning, geboren en getogen en nog steeds wonend in Nederland.

Wat voor baan heb ik?

Ik ben het hoofd van een ontwikkelafdeling in een software bedrijf en lid van de verkoop en marketing afdeling. Ik ontwerp 'user interfaces', ontwerp en programmeer databases in Access, MsSql and MySql. Ik programmeer applicaties in VB, VBA, VB.NET, C# en C++. Ik doe aan copywriting, ontwerpen, illustreren en DTP. Ik maak websites in HTML, ASP, ASP.NET, PHP met natuurlijk JavaScript, Flash en alles wat bij het maken van een website hoort.

 

Ik schrijf handleidingen, tutorials en maak training DVD's. Ik maak korte 3D animaties van begin tot eind inclusief storyboards, monteren en muziek. En nog heel veel meer!

 

Men zou kunnen zeggen dat ik best wel een interessante baan heb!

Lijk ik op de afbeelding?

Ik ben ook kaal, maar daar stopt de gelijkenis wel. Ik hou er gewoon niet van om mijn afbeelding op het web te plaatsen.

Portfolio

Introductie naar de software die ik onder andere gebruik voor het maken van de illustraties op deze website en de galerijen. Tevens een waarschijnlijk onnodige introductie naar het platform waar ik op werk. Maar wat is tenslotte software zonder het platform waar deze op draait en omgekeerd.

EasySIGN

EasySIGN is de enige 2D vector software welke werkelijk helemaal object georiënteerd is opgezet. Wat dit betekent is dat men bijvoorbeeld zoveel effecten als men wil op een object kan stapelen en dan nog elke onderdeel van de stapel effecten inclusief het originele object kan wijzigen. Dus wanneer men een ontwerp met één handeling wil aanpassen naar iets anders is dat mogelijk door een of meer van de effecten of het originele object aan te passen. Alle bovenliggende effecten worden automatisch aangepast op de nieuwe situatie. Dit maakt ontwerpen zo eenvoudig en snel dat ik gestopt ben met het frequent gebruiken van andere 2D software zoals Illustrator of Coreldraw. Ik gebruik deze programma's alleen nog maar af en toe om mijn vaardigheden hiermee op peil te houden.

 

Indien gewenst is het ook heel eenvoudig om EasySIGN tegelijk met andere 2D software te gebruiken omdat EasySIGN een compleet geïntegreerde "pipeline" met deze software pakketen heeft. Met een enkele klik heeft men een bestaand ontwerp uit een andere software naar EasySIGN verplaatst. Zeer handig omdat men bestaande ontwerpen uit andere software nooit overnieuw hoeft te maken om te kunnen profiteren van de voordelen van EasySIGN.

 

Wanneer u en ontwerpen en/of een signmaker bent en u wilt complete controle over uw ontwerp en productie proces en meteen toegang hebben tot de meest geavanceerde plot, RIP en groot formaat print functionaliteiten dan is EasySIGN iets voor u. Ik gebruik EasySIGN zelfs als ondersteunende software voor 3D en Photoshop. Het is bijna niet te geloven hoe eenvoudig het is ontwerpen vanuit EasySIGN te integreren in 3D software, Photoshop, InDesign, Illustrator Coreldraw etc. en omgekeerd.

 

EasySIGN ondersteund tevens volledig het bewerken van bitmaps, alpha kanalen en heeft een ongeëvenaarde PDF workflow.

 

Om de EasySIGN website te bezoeken, klik hier...

Cinema 4D

Voor 3D werk gebruik ik op dit moment hoofdzakelijk Cinema 4D. Dit programma heeft alles wat men nodig heeft en als zelfs dat al niet genoeg is zijn er meer dan genoeg plug-ins te verkrijgen om de functionaliteit van dit programma verder uit te breiden.

 

Stel dat men bijvoorbeeld Poser figuren in Cinema 4D wil gebruiken maar dan zonder een plug-in die je dwingt om in Poser te poseren en dit dan vervolgens de figuur in Cinema 4D opnieuw te moeten initialiseren. Het beste zou zijn om de figuren direct in Cinema 4D te poseren. Dat kan met een plug-in genaamd Interposer Pro. Interposer Pro maakt het mogelijk om Poser figuren in Cinema 4D te poseren net als in Poser en met zelfs nog meer controle en natuurlijk samen met de geavanceerde 3D mogelijkheden van Cinema 4d.

 

Voor Cinema 4D zijn er ook zeer geavanceerde render programma's beschikbaar zoals Vray. Deze render programma's zijn volledig in Cinema 4D geïntegreerd en bieden een grote uitbreiding op de render capaciteiten van Cinema 4D.

 

De workflow in Cinema 4D lijkt ook veel op die van EasySIGN. In beide programma's kan men effect op effect stapelen om tot een gewenst resultaat te komen en op elk moment kan men elk onderdeel van de stapel effecten bewerken om een ander resultaat te verkrijgen.

 

Wanneer men een succesvolle speelfilm zoals Spiderman wil maken is Cinema 4D niet direct de eerste keuze dan is men beter af met Softimage, 3dsMax of Maya. Niet dat men in zijn eentje zo'n film kan maken, daar zijn honderden mensen voor nodig. Maar als men perfecte illustraties wil maken, reclamefilms, korte animatie films en zelfs zogenaamde "matte paintings" en texturen (zoals voor bovengenoemde speelfilm) dan is Cinema 4D een perfect stukje software.

 

Om de Cinema 4D website te bezoeken, klik hier...

Photoshop

Hier valt niet veel over te zeggen. Dit programma heeft geen grote introductie nodig, wie dit programma niet kent heeft de afgelopen twintig jaar onder een rots geleefd. Photoshop is prima software om bitmap afbeeldingen bij te werken en doet wonderen om gerenderde bestanden op te knappen die niet helmaal zo geworden zijn als de bedoeling was.

 

Er zijn heel veel bitmap bewerking programma's te verkrijgen waarvan sommige net zo goed of beter zijn als Photoshop (hangt af van de ervaringen en mening van de gebruiker). Photoshop is echter mijn keuze omdat ik hiermee het snelst het werk gedaan krijg zonder enige concessie aan de kwaliteit the hoeven te maken.

 

Om de Photoshop website te bezoeken, klik hier...

Besturing Platform

Ik gebruik Windows voor al mijn werkzaamheden en met een reden. Een van mijn taken op het werk is software testen in combinatie met verschillende hardware configuraties. Om die reden heb ik in de afgelopen 15 jaar rond de 100 verschillende computers onder handen gehad (o.a. Intel, AMD, verschillende hardware leveranciers, verschillende configuraties etc.) met daarop al de verschillende beschikbare versies van Windows geïnstalleerd en met zoveel mogelijk verschillende service packs. Mijn ervaringen liepen van goed tot perfect met de combinatie Windows/PC met uitzondering van de Windows Millennium versie, deze versie was gelukkig geen lang leven beschoren.

 

De beslissing welke hardware en platform ik gebruik voor mijn productie workflow maak ik het liefst gebaseerd op ervaringen en niet wat anderen zeggen of denken of wat op dit moment populair is. Omdat mijn ervaringen met de combinatie Windows/PC zeer goed zijn gebruik ik deze combinatie voor al mijn werk.

 

Om de Windows website te bezoeken, klik hier...

Mijn manier van werken

Sinds ik een computer gebruik maak ik geen schetsen meer op papier. In de meeste gevallen neemt het maken van een goede schets bijna net zoveel tijd in beslag als het maken van de definitieve illustratie dus waarom nog de moeite nemen? Waarom gebruiken wij anders een computer, toch om productie snelheden te verhogen, tijd is geld. Ik maak de schets in mijn hoofd en begin gewoon met werken.

 

Spendeer eens wat tijd in het praten met een klant en vooral het luisteren naar een klant dan weet je zo wat hij of zij precies wil. Omdat aanpassingen op de computer met de hedendaagse software snel en eenvoudig gemaakt zijn is het makkelijker om de klant een praktisch gereed stuk werk aan te bieden. Voor hem of haar is het veel eenvoudiger om dan te visualiseren hoe het eindproduct er uit gaat zien. Dit voorkomt nare verassingen in tegenstelling tot wanneer een klant een eindproduct ziet en zijn/haar visualisatie hiervan alleen maar gebaseerd is op een schets.

 

Voor de tijd van een computer waren schetsen verplicht en broodnodig. Ik ben ook aan airbrush artiest geweest en wanneer een airbrush illustratie eenmaal gereed was waren aanpassingen niet tot moeilijk te verwezenlijken. Dit is maar één van de redenen waarom ik o.a. 3D software gebruik en liever op de computer werk dan met de hand.

 

Eigenlijk is mijn workflow heel eenvoudig. Ik ga geen uren naar een beeldscherm starten om te wachten op inspiratie maar ik begin gewoon met werken. Tijdens het werken beslis ik welke software ik voor welk onderdeel ga gebruiken. Eén van de vele voordelen van het beheersen van veel disciplines.

 
Andere Software

Eigenlijk is alleen het gedeelte over Windows honderd procent accuraat. Ik gebruik zoveel verschillende software pakketten dat het onmogelijk is om voor allemaal een introductie te maken. Ik heb dus alleen maar de software vernoemd die ik het meest gebruik en het prettigst vindt om mee te werken. En zelfs die bewering is niet honderd procent accuraat. Want ik gebruik EasySIGN, Cinema 4D en Photoshop het meest voor ontwerp en illustratie werkzaamheden. Ik gebruik echter bijvoorbeeld Visual studio net zo vaak voor programmeren en websites als ik Cinema 4D voor 3D werkzaamheden en EasySIGN voor 2D werkzaamheden gebruik.

 

Wanneer u geïnteresseerd bent in de software die ik beheers klik dan hier...

3D Illustratie

In deze sectie/galerij vindt u door mij gemaakt werk wat hoofdzakelijk is vervaardigd met software zoals Cinema 4D, Softimage, 3ds Max, Poser, ZBrush, Vue, Bryce, Photoshop en meer. Hoofdzakelijk 3D software dus en Photoshop voor het bijwerken en schilderen. Wanneer er 2D werk nodig is zoals de basis vormen voor 3D (extrueren, lathe etc.) of ondersteunende vectorvormen voor Photoshop of ingewikkelde geometrische texturen dan gebruik ik EasySIGN.

 

Klik hier om door te gaan naar de galerij.
2D Illustratie

In deze sectie/galerij vindt u door mij gemaakt werk met EasySIGN. Dit is hoofdzakelijk 2D vector werk. Wanneer ik ondersteunende bitmap afbeeldingen nodig hebmaak ik deze met software zoals Cinema 4D, Vue en Photoshop.

 

De meeste afbeeldingen die u hier ziet zijn sjablonen en clipart die ik voor de EasySIGN sjablonen Wizard heb gemaakt. Dus kijk niet verbaasd wanneer u nietszeggende teksten zoals "put your text here" of "Company Name" tegenkomt.

 

De sjablonen in EasySIGN zijn werkelijk uniek. Men start een Wizard waar men alleen wat tekst hoeft te veranderen en eventueel een clipart afbeelding te selecteren. Het maakt niet uit hoe complex het sjabloon is en hoeveel effecten er toegepast zijn, alles wordt door de Wizard automatisch herberekend om de tekst en clipart aanpassingen weer te geven.

 

Klik hier om door te gaan naar de galerij.

Animatie

Deze galerij verschilt enigszins van de andere doordat deze projecten bevat, werk in uitvoering, films etc. dit is eigenlijk mijn favoriete galerij. Elke pagina in deze galerij bevat meestal een groter project en het aantal gebruikte programma's is niet te tellen.

 

Klik hier om door te gaan naar de galerij.

Blog en Artikelen

Een kleine collectie artikelen over wat mij bezig houd.

Gratis Microsoft Software

Microsoft heeft meer gratis software aan te bieden dan u misschien denkt. [Meer...]

 

Ik ben mijn Magento "encryption key"/sleutel kwijt

Nee hoor! [Meer...]

 

Gratis FTP Software

Wanneer u bezig bent met het maken van een website zal er een moment komen dat u uw website moet uploaden naar uw provider. [Meer...]

U wilt de beste Signmaking/Productie software die er is?

Dan zal EasySIGN uw eerste keuze zijn.

Contact

Heeft u wat commentaar, enkele suggesties of wilt u gewoon even hallo zeggen? Vul het formulier in om mij te contacteren.

 

 
 
 

Voer de tekens in zoals u ze in de afbeelding ziet.