Gratis FTP Software

 

Wat is FTP?

FTP is een afkorting voor "File Transfer Protocol". FTP wordt gebruikt om bestanden tussen computers in een netwerk te beheren, een netwerk als het Internet bijvoorbeeld. U kunt FTP gebruiken om bijvoorbeeld uw website te uploaden naar uw provider.

 

Wanneer u bezig bent met het maken van een website zal er een moment komen dat u uw website moet uploaden naar uw provider. U kunt uw Windows Verkenner hiervoor gebruiken of een professionele FTP software zoal WS_FTP maar beide opties hebben een nadeel.

 

Windows Verkenner

Uploaden werkt met kleine bestanden vrij goed maar minder met grote bestanden of heel veel kleine bestanden. De Windows Verkenner heeft geen hervat functie dus wanneer uw verbinding om de een of andere reden wordt verbroken kunt u opnieuw beginnen.

 

Professionele FTP software

Hier moet u voor betalen. Over het algemeen kosten deze programma's niet zo veel (rond de 60 Euro voor een goed programma) en ze hebben veel nuttige functionaliteiten (en support). Voor een professionele website ontwikkelaar is dit de beste optie maar niet iedereen is een professionele website ontwikkelaar.

 

De gratis oplossing

Er is een gratis Open Source programma genaamd FileZilla. Dit is zoals Open Source zou moeten zijn. Een relatief klein programma dat eenvoudig in het gebruik is en met alle functionaliteit die een gemiddelde gebruiker ooit nodig zal hebben. Ze hebben regelmatige automatische updates en de installatie is heel eenvoudig.

Eigenlijk is dit programma meer dan goed genoeg voor de gemiddelde professionele website ontwikkelaar. Ik kan dit programma ten zeerste aanbevelen.

 

Link naar de download pagina vind u hier beneden.

http://filezilla-project.org/download.php?type=client