Gratis Microsoft Software

 

Microsoft heeft meer gratis software aan te bieden dan u misschien denkt. Ik heb het dan niet over hun gratis diensten/producten zoals Hotmail, MSN of zoiets maar serieuze professionele software om websites te maken, Windows programma's te schrijven, foto's te bewerken en meer.

 

Ik hoor de Open Source evangelisten al weer roepen; "Dit zijn gestripte versies van commerciële pakketen waar je voor moet betalen". Nou en? Hetzelfde dus als Open Source software. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar MySql of Magento, een gratis communiteit editie en een professionele editie waar men voor moet betalen (en behoorlijk voor moet betalen).

Laat u niet voor de gek houden, de meeste Open Source software wordt gesteund/gefinancierd door commerciële bedrijven met het doel concurrenten uit de markt te dringen. Bijvoorbeeld Firefox wordt/is zwaar gesponsord door Google, Open Office wordt betaald door SUN, Magento is en product van een commercieel bedrijf met een gratis communiteit editie (die hun bugs oplost en hun feature set gratis uitbreid) en een commerciële editie waar men behoorlijk voor moet betalen.

 

Het enige echte verschil tussen de gratis software van Microsoft en Open Source software zoals Magento, MySql, PHP, FileZilla etc. is dat de broncode van Open Source software is beschikbaar en dat de gratis software van Microsoft is wat het is, gratis software versies van commerciële producten. En laten we even serieus worden, hoeveel van jullie hebben de tijd, kennis of zelfs maar de noodzaak om de broncode van Open Source software aan te passen en deze weer gratis te distribueren?

 

Ontwikkeling

Visual Basic 2008 Express Edition

http://www.microsoft.com/express/Downloads/#2008-Visual-Basic

 

Visual C# 2008 Express Edition

http://www.microsoft.com/express/Downloads/#2008-Visual-CS

 

Visual C++ 2008 Express Edition

http://www.microsoft.com/express/Downloads/#2008-Visual-CPP

 

Websites

Een complete pakket voor het ontwikkelen/maken van ASP.NET web applicaties. Een installatie programma dat de volgende applicaties en gereedschappen bevat.

 

  • .NET Framework
  • IIS and Extensions
  • SQL Server
  • Visual Web Developer Express
  • En veel gratis extra's en hebbedingen

 

Het bevat zelfs de laatste Open Source versies van PHP, Umbraco, WordPress, Acquia Drupal, SugarCRM en meer. Let wel, PHP, Umbraco, WordPress, Acquia Drupal, SugarCRM zijn GEEN Microsoft producten maar gratis Open Source versies. Deze zijn alleen maar bijgesloten voor uw gemak zodat u niet alleen Microsoft producten heeft maar ook Open Source alternatieven/uitbreidingen.

 

http://www.microsoft.com/web/downloads/platform.aspx

 

Photo's/Afbeeldingen bewerken

Paint .NET, dit is niet echt van Microsoft maar was/is begeleid door Microsoft.

 

http://www.getpaint.net/download.html

 

Tip

Brengt een wat tijd door op de Microsoft website men vindt daar behoorlijk wat gratis software en gereedschappen.